Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lydia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Lydia: Lydia betekent letterlijk "vrouw afkomstig uit Lydië, een stad in Klein-Azië. De naam Lydia komt voor in het Nieuwe Testament. Lydia is een purperverkoopster uit de stad Thyatira. Zij geloofde reeds in God en werd christen na een toespraak door de apostel Paulus.

Bekende naamdragers

Lydia Rood (1957) is een Nederlandse schrijfster van boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. Na haar studies journalistiek werkte Lydia als eindredacteur Binnenland bij de Volkskrant. In 1991 werd ze voltijds schrijfster. Ze wordt beschreven als een duizendpoot omdat ze zo veel verschillende soorten verhalen schrijft. In 1990 won Lydia de Vlag & Wimpel voor haar boek Maanzaad en vier jaar later kreeg ze een Zilveren Griffel voor de jeugdroman Een Mond Vol Dons.

Afgeleide namen: Lidia, Lidianne, Lidie, Lidija, Lyda, Lydie

Geboortekaartjes met de naam Lydia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lydia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lydia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lydia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lydia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455