Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lukas

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Lukas: Lukas is afgeleid van Lucanus en betekent "afkomstig uit Lucanië", een dorp in Zuid-Italië.

Bekende naamdragers

Lukas Podolski (1985) is een Duitse voetballer van Poolse afkomst. In 2006 werd Lukas Podolski verkozen tot het grootste talent van het Wereldkampioenschap.

Lukas Haas (1976) is een Amerikaanse acteur. Reeds op een leeftijd van 5 jaar werd hij ontdekt in de kleuterschool door Majorie Simkin. Lukas speelde reeds mee in tientallen films (waaronder Lady in White, The Wizard of Loneliness en Alan and Naomi) en ook enkele televisieshows. In 1984 werd hij genomineerd voor een Emmy voor zijn vertolking van een Aids-slachtoffer in de controversiële televisieserie The Ryan White Story. Lukas Haas is ook muzikant en speelt de piano en de drums in de groep The Rogues.

Afgeleide namen: Lucas, Luc, Luca, Luka, Luuk, Loek

Geboortekaartjes met de naam Lukas

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lukas. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lukas of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lukas kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lukas of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Lukas   17 Nov 2015
ik noem Lukas

Vivian   18 May 2013
De betekenis van Lukas is ook "licht"!

rudy   14 Jun 2009
Lukas,is mijn tweede kleinzoon na Kobe,maar nemen beiden de zelfde plaats in mijn leven.

Emily   23 Dec 2008
Wat dacht je van de apostel Lucas ?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455