Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Luka

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Luka: Luka is afgeleid van de naam Lucanus dat letterlijk "afkomstig uit Lucanië" betekent. Mogelijk is Luka afgeleid van het Latijnse woord lux dat "licht" betekent.

Bekende naamdragers

Luka Bloom (1955) is de artistennaam van Barry Moore. Luka Bloom is een Ierse zanger. Oorspronkelijk speelde hij samen met zijn broer in de band Moving Hearts. Onder zijn eigen naam bracht Luka Bloom drie albums uit die gekenmerkt worden door een typische tokkeltechniek.

Afgeleide namen: Lucas, Lukas, Luca, Lucia, Luc, Loek, Luuk

Geboortekaartjes met de naam Luka

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Luka. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Luka of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Luka kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Luka of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Kris   31 Jan 2012
Luka is een zeer oude mannelijke naam (Grieks voor "man van Lucania". Mooie naam die een nieuw leven krijgt.

sara   22 Mar 2011
Morgen is Luka één week oud, het is een meisje, dochtertje van een vriendin. Maar 5jaar geleden werd een vriend van me, papa van Luka en dat was een jongen. Het kan dus overduidelijk voor allebei, ieder z'n smaak, maar ik vind dat het zowel bij een jongen als een meisje kan passen. De naam op zich is mooi, dus... ik maak er me niet druk om!

amber de zus van luka   24 Nov 2010
luka is zeker ook een mijsjes naam

ILSE    20 Nov 2010
Mijn zoontje van 10 jaar heet ook Luka. Deze naam is zeker en vast voor een jongen bedoeld. Dit is tevens het Italiaans voor Luc !

luka   07 Jul 2010
tis gewoon voor zowel meisjes als jongens. hoewel ik het eigenlijk wel leuker voor meisjes vind, maar das alleen omdat het minder voorkomt.

luka    09 Jan 2010
nouw ik vindt luka ook een stoere jongens naam tis niet alleen voor meisjes bedoelt

thea   03 Dec 2009
heb vandaag een kleinzoon gekregen met de naam Luka, hij is vernoemd naar zijn overgrootvader Lucas. Luka is een prachtige naam.

alex   01 Dec 2009
onze dochter heet ook luka wij vinden het ook meer een meisjesnaam, dan een jongensnaam

*   15 Sep 2009
Luka iz een prachtige naam , zeker voor jongens , de meeste jongens die luka noemen zijn zo tof en mooi , luka is echt een mooie naam (:

Antara   26 Jul 2009
ik vond het goed uitgelegd

Anna   27 May 2009
Ik vind Luka een prachtige naam voor een jongen! Vooral met een K, het is een stoere naam en een lieve naam tegelijkertijd.Luka   21 May 2009
jaaa mee eens ahah! ik ben ook een meisje en heet luka!! met een c vind ik mooier

luka   09 Oct 2008
ik vind luka een mooie naam, maar ik ben wel een meisje. ik vind luka niet zo mooi voor een jongen.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455