Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Luciano

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Luciano: De jongensnaam Luciano is afgeleid van het Grieks Loucas, met als betekenis "afkomstig uit Lucanië (stad in Zuid-Italië)". Een andere mogelijke oorsprong is het Latijnse woord lux dat "licht" betekent.

Bekende naamdragers

Luciano Pavarotti (1935-2007) was een van de beroemdste operazangers en beste tenor van zijn generatie. In 1961 maakte Luciano zijn debuur met een tenorrol in Puccini's La Bohème in het operatheater van Reggio Emilia. Hij werd vooral bekend in de jaren '90 met zijn goed bezochte openluchtconcerten. Zo verzamelde hij in 1993 meer dan 500.000 fans voor zijn concerten op het Grote Gazon van Central Park in New York. Zijn beroemdste optreden is dat van De Drie Tenoren,waarbij Luciano samenzong met Plácido Domingo en José Carreras.

Afgeleide namen: Luc, Lucas, Lucca, Lucius, Luka, Lukas, Luuk, Luke, Lucia, Lucasina

Geboortekaartjes met de naam Luciano

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Luciano. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Luciano of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Luciano kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Luciano of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

samantha   11 Oct 2014
Onze zoontje heet ook luciano mooie naam net zo mooi als onze zoon xx mama papa


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455