Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Luca

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Luca: De naam Luca is een variant van Lucas, dat afgeleid is van het Grieks Loucas met als betekenis "afkomstig uit Lucanië (stad in Zuid-Italië)". Een andere mogelijke oorsprong is het Latijnse woord lux dat "licht" betekent. Lucas is een van de evangelisten en schrijvers van het Nieuwe Testament.

Bekende naamdragers

Luca Dirisio (1978) is een Italiaanse zanger die in 2003 doorbrak met het liedje Calma e Angue Freddo, dat ook in België en Nederland een kleine hit werd.

Luca Toni (1977) is een Italiaans profvoetballer. Luca Toni heeft als aanvaller in heel wat ploegen gespeeld zoals AC Fiorentina, Modena FC en Palerma. In 2006 werd hij topscorer van de Serie A waardoor hij mocht deelnemen aan het WK in Duitsland.

Afgeleide namen: Lucas, Lukas, Luc, Luuk, Luke, Lucia, Lucasina

Geboortekaartjes met de naam Luca

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Luca of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje luca-1geboortekaartje luca-2Reacties

Reacties in verband met de voornaam Luca kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Luca of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Anoniem xx   28 Feb 2016
Luca is een simpele, maar toch superleuke naam!

luca   15 Oct 2015
Ik dacht dat er maat weinig luca's waren

Rebecca   10 Dec 2014
Mijn dochter heet ook Luca met als tweede naam Sarah. Ze is dus onze Licht Prinses!

Luca   19 Feb 2014
Hallo ik ben Luca, een meisje en mijn naam is afkomstig van het liedje My name is Luka !

Trav Luca   31 Dec 2013
Mijn Trav-naam is Luca

Nena   27 Oct 2013
Super mooie naam!

Ann   29 Oct 2012
Mijn dier heet Lucas

Koen   27 Oct 2012
Mijn jongste zoontje heet Luca (loeka) uitgesproken. Deze naam gekozen omwille van mijn artistieke opleiding in het St. Lucas en voorliefde voor Italië . Alsook de betekenis. Oudste zoontje heet Matisse naar de Schilder Henri Matisse. Terug om de artistieke reden en ook de betekenis Plus w Matisse op die manier geschreven in Frankrijk uitgesproken als,(maties) en niet zoals bij de andere schrijfwijzesn(mati)

Luca   20 Oct 2012
Luca is echt een leuke makkelijke naam

luca   13 Oct 2011
hoeveel luca's zijn er wel niet ik dacht dat ik de enige was

luca   26 Jun 2011
ik heet luca en ik ben heel strots om mijn naam. omdat ik vaak het lichtje ben tussen ruzies!luca   20 Jun 2011
mooie naam he

luca    31 Jan 2011
uhu luca i vr jongens en meisjes en ik vindt dt een hele mooie naam vr allebei !! ng commentaar

Luca   22 Jan 2011
ik vind het een hele mooie naam.Zelf komt me moeder uit Frankrijk dus ik ben eigenlijk half Frans. Cool he!!!XD

luka   06 Oct 2010
ik ben een meisje en ik noem ook luka

Ariane   11 Aug 2010
mijn oudste zoon heet Noah en en mijn 2de zoontje Luca .K vond dat mooi passen ,we hebben er al veel complimenten over gekregen!

Dieke   13 Jan 2010
Onze dochter heet Luca, je hoort het niet vaak voor meisjes, maar hij stond toch echt in ons namenboekje als een meisjesnaam, klinkt net iets pittiger dan Luna.

Nele   28 Oct 2009
Is Luka ook een naam voor een meisje? Je weet wel van dat liedje --> "Hello, my name is Luca." Of is het echt ALLEEN maar een jongens naam?

Marjolein   18 Sep 2009
Luca een aso naam? absoluut niet. Mijn zoon heet ook Luca, ik vond het vanaf het begin al een hele mooie naam met een nog mooiere betekenis.

britt   12 Jun 2009
mein broertje heet luca ik vind het wel een coooooole naam

?   13 May 2009
wij denen aan de naam Luca voor onze zoon. Ben wel bang dat het een beetje een aso/ johnnienaam is... Wat jullie?

verbruggen   06 Feb 2009
Ik heb een kleinzoon die Ilucca heet, het licht.

Juliex)   22 Nov 2008
Luca Zo Noemt Men Nigtje Tis een Fantastisch Meiske Awa x) && Ne Fantastische Naam

Gerda   11 Sep 2008
Mijn zoontje heet Luca omdat ik dat een erg mooie naam vind. Hij is geboren op 21 Februari ban dit jaar. HIj is een heel vrolijke jongetje..

Luca   05 Sep 2008
Ik ben vernoemd naar de zoon van Marco Borsato Luca. Tevens is mijn broertje vernoemd naar de 2e zoon van Marco Senna. Mijn papa en mama vinden het mooie stoere namen

Ramona van Keulen (mama van Luca)   03 Sep 2008
Mijn zoon heet Luca, de mooiste naam die er was voor het mooiste kind wat ik ooit gezien heb. De betekenis van zijn naam klopt, hij heeft mijn leven absoluut verlicht. Een stoere korte naam voor een eigenwijs, stoer ventje.

lucia uit den haag   15 Apr 2008
Bij mijn geboorte wou mn moeder mij Loesia noemen maar dat vonden ze in het ziekenhuis te ouderwets dus werd het Lucia. Ben nu 36 jaar en in deze tijd kom ik mijn naam bijna niet tegen.Gek maar waar!!!!

Nathalie   03 Apr 2008
Ik vond het uitzoeken van een naam toch zo ontzettend moeilijk! Je naam draag je de rest van je leven met je mee en moet "bij je passen". Omdat wij niet wisten of onze baby een jongen of een meisje zou worden hadden we het extra moeilijk...........we moesten op zoek naar twee leuke namen! Op 25 juli 2006 kregen we een prachtige zoon, die we de naam Luca gaven. Ik was 'om' toen ik tijdens het WK Luca Toni zag Het licht, de lichtende...een prachtige betekenis. Onze zoon maakt zijn naam meer dan waar!

Luca   14 Feb 2008
Mijn zus Luna is een sterretje, en mijn zus Sterre een bengeltje, en ik ben de grootste bengel. Ik houd vast dat mijn naam licht betekend, voor mijn zus Luna*

Luca   08 Apr 2007
ik kan ook goed voetballen en zingen en mijn nam is luca


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455