Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Luc

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Luc: De jongensnaam Luc is een variant van Lucas, dat afgeleid is van het Grieks Loucas, met als betekenis "afkomstig uit Lucanië (stad in Zuid-Italië)". Een andere mogelijke oorsprong is het Latijnse woord lux dat "licht" betekent.

Bekende naamdragers

Luc Nilis (1967) is een voormalig profvoetballer uit België, met als bijnaam Lucky Luc. Luc maakt zijn debuut als in 1984 bij FC Winterslag. Vier jaar later ging hij spelen bij RSC Anderlecht als aanvaller. In 1994 ging hij aan de slag bij PSV Eindhoven en in 1999 ging hij aan de slag bij de Engelse voetbalclub Aston Villa. Luc speelde 56 selecties bij de Rode Duivels, waarin hij 10 maal scoorde.

Luc Appermont (1949) is een Vlaams televisiepresentator die vooral bekend werd door zijn vele talkshows. Zo presenteerde hij verschillende programma's in samenwerking met de Nationale Loterij, zoals Het Staat In De Sterren Geschreven, De Pak De Poen Show en Baraka. Luc is ambassadeur van Cunina, een organisatie die wereldwijd kinderen uit sloppenwijken helpt.

Afgeleide namen: Lucas, Lucca, Luciano, Lucius, Luka, Lukas, Luuk, Luke, Lucia, Lucasina

Geboortekaartjes met de naam Luc

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Luc. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Luc of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Luc kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Luc of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Kynan    03 Nov 2016
Mijn naam vind ik zo cool er zijn echt weinig mensen in belgie die zo heten

luc   23 Mar 2016
mijn naam is mooi he

Luc   06 Jan 2016
That's my name😏

Luc    01 Dec 2015
Echt een mooie naam, wie zo heet is cool!!

Tristan   18 May 2015
mijn meester heet zo

Luc   03 Oct 2013
Mooie naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455