Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Louise

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Louise: Louise is afgeleid van de mannelijke voornaam Lodewijk. Lodewijk is een naam die veel voorkomt in de geschiedenis. Achtien koningen of keizers in Frankrijk en Duitsland kregen de naam Lodewijk, denk maar aan de Franse heilige koning Lodewijk IX. Er zijn twee mogelijke betekenissen voor Louise: roemvolle strijder of strijder om buit.

Bekende naamdragers

Louise Joy Brown (Verenigd Koninkrijk, 25 juli 1978) was de eerste proefbuisbaby uit de geschiedenis. Lesley en John Brown ondernamen als de eerste de In Vitro Fertilisatie.Louise werd geboren door middel van een keizersnee en woog 2,6 kg. Verder bestonden er heel wat vrouwelijke edellieden met de voornaam Louise zoals: Louise van Orléans, Louise Mountbatten, Louise van Toscane, Louise van Zweden, Louise van Oranje-Nassau, Marie Louise van Oostenrijk en Louise de Kérouaille.
De Belgische prinses Louise Sophie Mary (6 februari 2004) is de dochter van prinses Claire en prins Laurent.

Afgeleide namen: Louisa, Louiza, Louk, Lauka

Geboortekaartjes met de naam Louise

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Louise of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje louiseReacties

Reacties in verband met de voornaam Louise kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Louise of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Louise   19 Feb 2018
Ik moet een spreekbeurt over mijn naam doen en het is een suuuuuuuuuu...per leuke naam, mijn neefje heet Louis en dat vind ik wel grappig. Ik vind wel dat de naam bij mij past want ik zou echt geen goede Marie zijn.????

louise   08 Nov 2015
ik vind het een mooie naam!

Louise   02 Aug 2013
Ben geboren op 24 februari 1943 dus ben al heel lang blij met mijn naam mijn moeder was zeer vroom dus zij zal hem wel van de twee heilige nonnen over genomen hebben

Iemand   23 Mar 2013
Louise klinkt afgezaagd

evelyn   08 Jun 2012
Louise Martens is toch de prachtigste van allen. Het is mijn eerste kleinkind geboren op 27 april 2012

Louiseeee   09 May 2012
Louise is gwn een HELE coole naam

LOUISE...   27 Apr 2012
IK HEET ZELF LOUISE EN IK BEN BLIJ DAT MIJN OUDERS ME ZO HEBBEN GENOEMT WANT IK VIND HET EEN MOOIE NAAM

Louise...   13 Nov 2011
Door mijn broers word ik 'loietje zonder pietje' genoemd gelukkig kan ik ermee lachen! (louise is de beste naam die je je maar kan indenken)

Louise   17 Sep 2011
ik kreeg deze naam omdat mijn moeder ook zo heette.en mij 2e naam is Henriette. maar ik wordt Loes genoemd.Ik ben trots op alle namen.

caitlin cain   24 Jul 2011
louise je bent een leuke meisje voor te spelen hoor!

louise   03 May 2011
super coole naamLouise    06 Apr 2011
mijn mama noemt mij 'loke' en mijn papa noemt mij 'lou lou'. zaalig toch ?

Louise    06 Apr 2011
ik noem ook louise en ik ben daar suuuuper content mee xd tijdloos en elegant xp

Karen   19 Mar 2011
Op 8 februari 2011 is mijn dochtertje geboren en zij heet ook Louise. Mijn vriend stelde de naam voor en ik was direct verkocht!

Louise   26 Feb 2011
Ik ben blij met mijn naam,ook al spreken vele mensen mijn naam uit als ' Lowies '.Vele mensen noemen hun kinderen niet Louise, maar ik ben blij dat ik een speciale naam heb. Dus aan alle mensen die het niet leuk vinden van hun uitzonderlijke naam, schuif die gedachte maar aan de kant, want omdat weinig mesen die naam hebben zijn wij juist uitzonderlijke unieke Louisekes !!

louise    19 Feb 2011
supernaam

louise   11 Nov 2010
ik ben louise ik ben geboren op 30/07/2000 in het ziekenhuis van genk en ik ben heel blij met mijn want ik kent niemand in mijn buurt die ook zo noemt. mijn mama moest mijn papa overtuigen met een boek. toen heeft mijn papa dat boek gelezen en hij was overtuigd en zo heb ik de naam louise gekregen.

louise   29 Sep 2010
ik heet ook liuse! alle louises aan de top!

Louise   28 Aug 2010
hey, ik heet ook louise en word ook loulou genoemd, net zoals iedereen precies en mijn tweede naan is Sophie, juist zoals da prinsesje, coincidence?? GO LOUISES!!

louise   30 Jun 2010
ik vindt me naam ouderweds!!!

louise   26 Jun 2010
ik vind louise echt een chique naam en ik ben blij met die naam

louise 11 jaar   10 Dec 2009
ik heet louise iedereen noemt me loulou de naam klinkt chique en heeft 2 betekenissen. ze passen allebei wel bij mij ik vind het tof dat deze website bestaat ze passen allebei bij mij

louise   02 Dec 2009
ik vind louise een mooie naam, mijn vriendinnen noemen me loeloe en mijn papa noemt me vanales ; wiesje wiesflambies wiesvalies en zo van die dingen

Louise Sophie Amalie Elise   21 Nov 2009
Ik heb nog 3 namen en ik vind die ook heel mooi

Louise Sophie Amalia Elise   21 Nov 2009
Ik vind dit een supernaam!

louise   02 Nov 2009
Louise is de naam ;D en daar ben ik fier op

louise   21 Sep 2009
louise is een mooie naam ben er fier op klinkt ook heel elegant hé!!!

louise   03 Jul 2009
mijn naam is louise ben 12 jaar en de moeder van mijn vader heet ook louise maar ze wordt soms wieje genoemd en de vader van mijn moder heet louiwi maar die is dood voordat ik hem kende, en toen kreeg ik een stief opa die leefde ook al niet zo lang maar ik wilde zo graaf louiwi kennen en ik probeer soms contact te maken met de geesten wereld

Daisy   02 Feb 2009
Wij hebben onze 2 maanden oude dochterje Louise de naam gegeven. We vinden dit een mooie naam!

Louise Kemps   17 Sep 2008
Ik heet Louise, mijn moeder heet ook Louise (zij wordt wiesje genoemd) haar tweelingbroer heette Louis. Mijn man heet ook Louis, zijn vader ook (hij wordt vaak Louk genoemd). We hebben onze kinderen dus ook beiden vernoemd naar hun grootouders. Alleen onze oudste zoon heet dan wel Louis Olivier André (= mijn vader). Maar we noemen hem Olivier. En onze dochter heet Emilie Marga (andere oma) Louise. Kortom bij ons zit de naam in beide families! We komen de naam weinig tegen. We hebben geen familie of vrienden met dezelfde naam.

Louise   01 Sep 2008
Vind mijn naam ook chique klinken en mijn 2e naam is Sophie. Dus dubbel chique . Maar ben er blij mee hoor...

Louise   02 Jul 2008
Het is mijn eerste ne tevens enige naam,maar omdat ik hem een altijd beetje te deftig heb gevonden heet ik eigenlijk altijd Loes, dat past beter bij me (ik ben 57 jaar)

Louise   28 Jun 2008
Ik ben 10 jaar en ik ben superblij dat ik zo heet!

Louisa   13 May 2008
Ik heet Louisa ik vind het een mooie naam

Ellen Louise   31 Jan 2008
wat grappig ik wist nie dat er nog een Ellen Louise bestond, maar die zie ik hier net op de site

Milly Louisa   05 Jan 2008
Ik vind Louise of Louisa ook een héél mooie naam. Louisa is niet mijn voornaam of 2e naam. Louisa is mijn achternaam!! Behalve de betekenis roemvolle strijder heeft Louise ook nog de betekenis: vecht met trots. Heeft allebei met strijden te maken...

louise   19 Nov 2007
ik vind dit een mooie naam,gelukkig noem ik geen zoe!!!

Ellen Louise   29 Aug 2007
Ik vind Louise ook een hele mooie naam! Maar toch ben ik blij dat het mijn tweede naam is, ik dnek dat dat beter bij mij past. Gek eigenlijk dat betekenissen van namen zo vaak kloppen..

Louise   13 Feb 2007
Ik vind het een hele mooie naam, ik heb hem zelf ook, ik denk dat als je je dochter die naam geeft dat ze dat zelf ook leuk vind dat jullie haar zo genoemd hebben.

Louise   05 Jan 2007
Ik heet Louise en ben momenteel 11 jaar. Ik vind dit een mooie en hoffelijke naam.Het klinkt ook heel chique,mooi Frans precies.....


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455