Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lou

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Lou: Lou is mogelijk een verkorting van Laurentius, met als betekenis "de gelauwerde", of is een verkorting van Lodewijk, met als betekenis "roemvolle strijder".

Bekende naamdragers

Lou (1963) is de artiestennaam van Marie-Luise Hoffner, een Duitse popzangeres. In 2003 won Lou de Duitse finale voor het Eurovisiesongfestival met het liedje Let's Get Happy, waarmee ze uiteindelijk aan de 11 op de elfde plaats eindigde.

Lou Reed (1942) is een Amerikaans musicus en zanger. Lou Reed was samen met John Cale het gezicht van Velvet Underground. Lou Reed was een van de eersten die durfde zingen over controversiële onderwerpen zoals sadomasochisme, travestie en transseksualiteit. In 1971 startte hij een solo-carrière en scoorde meteen een hits met Walk On The Wild Side en Perfect Day. Lou Reed acteerde ook in de film Get Crazy waarvoor hij het lied My Baby Sister schreef.

Lou Bega (1975) is de artiestennaam van David Loubega, een Duitse zanger die in 1999 een wereldhit scoorde met Mambo no. 5, waarvoor hij een Grammy-nominatie ontving.

Afgeleide namen: Lau, Lauka, Laura, Laurette, Lode, Lodevicus, Lodewijk, Loek, Louis, Louisa, Louise, Louk, Lowie, Ludwig, Luigi, Luis, Wieke, Wies, Wiesje

Geboortekaartjes met de naam Lou

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lou. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lou of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lou kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lou of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Lou   12 Jan 2015
Lou zo vet


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455