Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lola

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Spaans

Betekenis Lola: Lola is een verkorting van Dolores dat letterlijk "smart" betekent. In Spanje was de naam Maria De Los Doloros (Maria van de smarten) populair, en om niet steeds Maria te moeten gebruiken werd deze naam afgekort naar Dolores.

Bekende naamdragers

Lola ALvarez Bravo (1907-1993) was een van de eerste professionele fotografen in Mexico en sleutelfiguur in de postrevolutionaire renaissance. Ze fotografeerde het alledaagse leven, historische gebouwen en bekende figuren. Lola gaf les in fotografie aan de prestigieuze Academia de San Carlos.

Lola Montez (1821-1861) was een Ierse danseres en courtisane die een relatie had met koning Lodewijk I van Beieren. Door haar gedrag werd ze door de Victoriaanse pers afgeschilderd als de meest schandalige vrouw van haar tijd. Onder druk van de revolutionaire ontwikkelingen moest Lodewijk afstand doen van de troon. Daarna reisde Lola Montez Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Australiƫ. Ze had verschillende kortstondige huwelijken.

Afgeleide namen: Dolly, Dolores, Lolita

Geboortekaartjes met de naam Lola

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lola. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lola of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lola kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lola of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

lola    24 Jan 2011
ik heet lola en ik vind dat een mooie naam

Jeans   18 Jan 2011
Onze lieve dochter van 1,5 jaar heet ook Lola! We hebben alleen maar positieve reacties op haar naam gekregen, het is ook zo'n droppie.

lola   29 Dec 2010
ik noem zelf lola en ik vind dat een mooie naam

Lola   02 Apr 2010
Ik heet zelf Lola en ben geboren in 1995!!! Toen ik geboren werd was mijn familie geshockt over die naam. Maar nu ben ik 14 en iedereen vind mijn naam prachtig!!! Ik ben fan van Free Souffriau en haar tweede kindje heet nu ook Lola! geweldig gewoon!!!

Jenny   29 Jul 2009
Onze dochter geboren 12 mei 2009 heet Lola! De betekenis van de naam Lola wisten wij niet. Ze is eigenlijk vernoemd naar de dochter van Herman Brood. We vondn het allbei een mooie naam.

Lola   27 Feb 2009
Gewoon de mooiste naam ever


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455