Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Loes

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Loes: Loes is afgeleid van Lodewijk dat "roemvolle strijder" of "strijder om buit" betekent.

Bekende naamdragers

Loes Luca (1953) is een Nederlands actrice die bekend is van Nénette et les Zézettes, Het Klokhuis, Ja Zuster, Nee Zuster en 't Schaep met de 5 Pooten. Loes Luca is ook actief als comédienne. In 2002 won ze de Rembrandt Award voor Beste Actrice. In 2006 werd ze genomineerd voor een Theo d'Or voor haar eerste solo rol in Moordwijven.

Loes Van den Heuvel (1956) is een Vlaamse actrice die vooral bekend is van F.C. De Kampioenen, als Carmen, vrouw van Xavier. Daarnaast speelde ze in Liefde & geluk, Niet Voor Publicatie en Postbus X.

Loes Boling (1941) is een voormalige Nederlandse atlete, gespecialiseerd in discuswerpen en kogelstoten. Loes win in totaal twaalf Nederlandse titels.

Afgeleide namen: Lauka, Lode, Lodevicus, Lodewijk, Loek, Louis, Louisa, Louise, Louk, Lowie, Ludwig, Luigi, Luis, Wieke, Wies, Wiesje

Geboortekaartjes met de naam Loes

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Loes. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Loes of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Loes kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Loes of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Loes Overkempe   09 Jul 2014
Ik heet Loes, maar mijn naam is afkomstig van Lucia. De betekenis is lichtdraagster en mijn (katholieke) naamdag is 13 december. Ook ik vind Loes de leukste naam die er bestaat en hoop dat ik ooit een kleindochter krijg die zo zal heten.

Loes   14 Jul 2009
De allerleukste naam v.d. hele wereld!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455