Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Loena

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Loena: Loena is afkomstig van de Latijnse naam voor 'maan'. Mogelijk is Loena een variant van de naam Luntjes.

Bekende naamdragers

Loena Leeflang is een personage uit de Harry Potter-boeken. Loena wordt omschreven als een toonbeeld van mafheid, met een afwezig gedrag en onconventioneel gedachtengang. Typisch voor Loena zet haar toverstaf altijd achter haar oor steekt. Ze verdedigt steeds de belachelijke verhalen die haar vader publiceert.

Afgeleide namen: Luna, Lunetta, Lunette

Geboortekaartjes met de naam Loena

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Loena. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Loena of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Loena kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Loena of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Loena   06 Apr 2011
Ik ben erg blij met mijn naam. Ik krijg er veel positieve reacties over zonder dat ik hierom vraag! Een mooie, mystieke voor jullie speciale meisje.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455