Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Loek

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Loek: Loek is ofwel afgeleid van Lodewijk, met als betekenis "roemvolle krijgsheld" of van Lucas, met als betekenis "afkomstig uit Lucanië".

Bekende naamdragers

Loek Beernink (1986) is een Nederlandse actrice en zangeres, die vooral bekend is door haar rol als Nienke Martens in de soapserie Het Huis Anubis. De titelsong van de serie stond op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Loek speelde ze de hoofdrol in de afstudeerfilm Bloesem van Tess Löwenhardt.

Loek Bos (1946) is een Nederlandse tekenaar, kunstschilder en beeldhouwer. In 1990 gaf Loek zijn leraarsbaan op om zelfstandig kunstenaar te worden. Hij maakte een levensgroot beeld van Toon Hermans met een microfoon in de hand. Van 1990 tot 2000 leidde Loek een project in de gevangenis in Scheveningen, waarbij hij de gedetineerden leerde speelgoed maken.

Afgeleide namen: Loeka, Loekas, Loeki, Luka, Luke

Geboortekaartjes met de naam Loek

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Loek. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Loek of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Loek kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Loek of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455