Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lodewijk

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Lodewijk: De jongensnaam Lodewijk heeft als betekenis "roemvolle krijgsheld". Lodewijk was de naam van vele Franse en Germaanse koningen.

Bekende naamdragers

Lodewijk XIV van Frakrijk (1638-1715), bijgenaamd de Zonnekoning of Lodewijk Grote werd reeds als kind in 1643 formeel koning van Frankrijk. In 1661, toen hij echt begon te regeren, riep hij zichzelf uit tot koning bij de gratie van God, plaatsvervanger van God op aarde. De eetlust van Lodewijk en zijn behoefte aan maƮtresses waren legendarisch.

Afgeleide namen: Lodevicus, Lodewiek, Lowie, Ludevicus, Ludewikus, Ludovicus, Wieke, Wies, Lewis, Luigi, Luis, Lodewica, Loeki, Loes, Louis, Louise, Wiesje, Luise

Geboortekaartjes met de naam Lodewijk

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lodewijk. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lodewijk of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lodewijk kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lodewijk of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455