Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lode

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Lode: De jongensnaam Lode is afgeleid van Lodewijk en betekent roemvolle krijgsheld. Lodewijk was de naam van vele Franse en Germaanse koningen.

Bekende naamdragers

Lode Zielens (1901-1944) was een havenarbeider en journalist. Lode Zielens publiceerde aan het Museum van de Vlaamse Letterkunde een aantal werken, waaronder "Moeder, waarom leven wij", dat meermaals werd bekroond en verfilmd werd. Hij kwam om het leven door een V2-bom bij een bombardement op Antwerpen.

Lode Craeybeckx (1897-1976) was een Vlaams, socialistisch politicus. Hij was burgemeester van Antwerpen van 1947 tot 1976 en daardoor de langstzittende burgemeester. Hij pleitte voor een wettelijke regeling van de taalgrensproblematiek, de stopzetting van de Brusselse expansie en de bescherming van de taalrechten van de Brusselse Vlamingen.

Afgeleide namen: Lode, Lodevicus, Lodewiek, Lowie, Ludevicus, Ludewikus, Ludovicus, Wieke, Wies, Lewis, Luigi, Luis, Lodewica, Loeki, Loes, Louis, Louise, Wiesje, Luise

Geboortekaartjes met de naam Lode

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lode. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lode of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lode kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lode of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455