Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Loïc

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Loïc: Loïc is een verkorting van de Germaanse naam Lodewijk dat "roemvolle strijder" betekent. De naam Lodewijk werd populair door de Franse koning Lodewijk IX en werd ook gebruikt door andere Franse en Duitse koningen.

Bekende naamdragers

Loïc Leferme (1970-2007) was een Franse vrijduiker (duiken zonder zuurstofflessen). Loïc Leferme had van 1999 tot 2005 het wereldrecord vrijduiken. In 2004 dook hij tot op een diepte van 171 m. Tijdens een training in 2007 kwam hij om het leven toen zijn apparatuur het liet afweten.

Afgeleide namen: Loek, Loeki, Lowie, Lewis, Luigi, Lodewijk, Lode,

Geboortekaartjes met de naam Loïc

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Loïc. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Loïc of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Loïc kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Loïc of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

audrey   12 Jun 2014
Loïc betekend " beroemde krijger"

/   24 Mar 2013
Super mooie naam!

yanick   22 May 2011
ik vindt lolig


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455