Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Liza

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Liza: Liza is een afgeleid van Elizabeth met als betekenis "God is mijn getuigenis" of van Elisa met als betekenis "God is mijn redding".

Bekende naamdragers

Liza Minnelli (1946) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Ze groeide op in de showbusiness omdat haar vader en moeder respectievelijk filmregisseur en actrice waren. In 1949 maakte ze reeds as peuter haar filmdebuut in de musical In The Good Old Summertime. In 1969 speelde ze haar eerste hoofdrol in een film, The Sterile Cuckoo, waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg. Liza Minnelli won in 1973 een Oscar voor haar rol in de film Cabaret. In 1989 begon ze ook een loopbaan als zangeres en met haar eerste liedje Losing My Mind werd een internationale hit.

Afgeleide namen: Elisa, Lisa, Lise, Lissa, Lisse, Lyssa

Geboortekaartjes met de naam Liza

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Liza. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Liza of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Liza kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Liza of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455