Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Liselotte

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Liselotte: Liselotte bestaat uit de namen Liese, met als betekenis "God is mijn getuigenis" en Lotte, met als betekenis "niet van adel".

Bekende naamdragers

Liselotte Landbeck (1916) is een voormalig Oostenrijks-Belgische kunst- en langebaanschaatster. Liselotte won het Oostenrijkse NK Kunstrijden twee keer. In 1935 huwde Liselotte met de Belgische kunstschaatser Robert Verdun en verhuisde naar Belgiƫ. , en kon daarom in 1936 Belgiƫ vertegenwoordigen op de Winterspelen in Garmisch-Partenkirchen waar ze vierde werd. Op de 500 meter en 1000 meter langebaanschaatsen was ze enkele keren wereldrecordhoudster.

Afgeleide namen: Liesel, Lieselot, Lieselotte, Liselot

Geboortekaartjes met de naam Liselotte

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Liselotte. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Liselotte of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Liselotte kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Liselotte of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Liselotte   16 Jan 2018
Ik moet zo opdracht maje over mijn betekenis van mijn naam hoe de f*ck oet ik god is mijn getuigenis en niet van adel tekenen

L.......e   26 May 2016
Ik vindt dit een hele leuke baan

Lieselotte   20 Oct 2015
Ik heeeettt Lieselotte ik ben de vriendin van Evelien

Janne   20 Oct 2015
Ik hou niet van deze naam Evelien

Eline   20 Oct 2015
Mooie naam Liselotte👍

Evelien   20 Oct 2015
Ik vind Lieselotte een erg mooie naam het past goed Bij de namen Annerieke en Susanne

ik   31 Jan 2012
seg eei god is niet mijn getuigenis hoor


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455