Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lise

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Lise: Lise, als meisjesnaam, is een verkorting van Elisabeth dat "God is mijn getuigenis" betekent, terwijl de jongensnaam Lise een verkorting is van Elisa met als betekenis "God is mijn redding".

Bekende naamdragers

Lise Meitner (1878-1968) was een Oostenrijks wetenschapper die onderzoek deed op het gebied van kernfysica. In 1981 ontdekte hij samen met de chemicus Otto Hahn een nieuw element: Protactinium (Pa). In 1966 won hij samen met Hahn de Enrico Fermi prijs. Na haar door werd een element naar haar vernoemd: Meitnerium (Mt).

Lise Darly (1981) is een Franse zangeres die in Frankrijk beroemd werd nadat ze deel nam aan het Graine de Starr in Mandelieu. In 2005 nam ze deel aan het Eurovisiesongfestival te Kiev maar ze werd uitgeschakeld in de halve finale. Desondanks won ze de Marcel Benzen├žon Award, een prijs voor de beste artistieke vertoning.

Afgeleide namen: Elisabeth, Elisa, Elise, Lies, Lisa, Liselot, Liselotte, Liset, Lisetta, Lisette, Lizetta

Geboortekaartjes met de naam Lise

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lise of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje liseReacties

Reacties in verband met de voornaam Lise kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lise of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Lise   14 Nov 2019
Het is super grappig dat jullie het over mijn naam hebben en bedankt dat julli het een mooie naam vinden dankje????????????

lise   25 Nov 2016
guys heten er ook jongens lise?

lise.j   14 Oct 2012
Ik heet ook lise en was benieuws wat mij naam betekende duss haha ik vind de reacties ook leuk dat gaat allemaal over mijn naam haha xxx lise.j ps. Ik zeg achter naam liever niet haha

Lise   21 Mar 2012
Leve de Lise's! Ouders, een warme oproep: Lise's zijn meestal altijd tevreden met hun voornaam!

dolcina   15 Sep 2011
ja, Lise is een zeer mooie naam

lise   15 Sep 2011
lise is de mooiste naam ter wereld!

lise   05 Apr 2010
lise vindt ik een heel mooie naam maar elisabeth vindt ik mooier

barbera   08 Nov 2009
De zin"In 1981 ontdekte hij samen met de chemicus Otto Hahn een nieuw element: Protactinium (Pa)." klopt gehel niet: ten eerste is Lise Meitner een vrouw: dus zij ipv hij. Ten tweede waren Lise Meitner en Otto Hahn in 1981 al meer dan tien jaar dood.

lise   05 Nov 2009
ik heet zelf lise dus dat is leuk om te lezen

anoniem    19 Feb 2009
wat grappig deze reactie. Onze eerste dochter heet Ella en ik ben nu zwanger van weer een meisje en lise staat hoog op ons lijstje.

Petra   23 Dec 2008
Toen we wisten dat het twee meisjes zouden worden kozen we voor Lise & Ella. Wij vonden het namen met een mooie betekenis die heel zacht en vrouwelijk klinken...


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455