Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Linda

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Linda: De meisjesnaam Linda betekent waarschijnlijk "lindeboom". Linda is ook een Spaanse woord met als betekenis "mooi, aardig".

Bekende naamdragers

Linda de Mol (1964) is een Nederlandse televisiepresentatrice. Linda werd vooral bekend als presentatrice van programma's zoals Love Letters, Homerun en de Postcodeloterij Miljoenenjacht. Linda zou de best betaalde Nederlands televisiepresentatrice zijn.

Linda McCartney( 1941-1998) was een Amerikaans fotograaf en muzikant, maar is vooral bekend als vrouw van ex-Beatle Paul McCartney. In 1969 trouwden Linda met Paul McCartney en ze en samen kregen ze drie kinderen: Mary, Stella en James. Na het uiteenvallen van the Beatles in 1970 ze een nieuwe band op: Wings. Linda is ook bekend als vegetariƫr en dierenrechtenactivist.

Linda Ronstadt (1946) is een Amerikaanse zangeres die in de jaren zeventig veel succes had met haar countryrock muziek. Linda Ronstadt won elf Grammy Awards. Bij ons is Linda vooral bekend van de nummers It's So Easy en Blue Bayou. In 1983 was ze te zien als actrice in de film The Pirates of Penzance. Linda heeft relaties gehad met beroemdheden, zoals Jerry Brown en George Lucas.

Afgeleide namen: Lin, Linde, Linden, Lindey, Lindi, Lindia, Lindie, Linie, Lindy, Linsay, Lindsey, Line, Lineke, Linette, Linn, Linne, Liny, Linzi, Linzie

Geboortekaartjes met de naam Linda

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Linda. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Linda of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Linda kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Linda of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455