Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lily

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Lily: Lily is afgeleid van het Latijnse Iilium dat "lelie" betekent, maar het kan ook een verkorting zijn van andere namen zoals Eveline of Elisabeth.

Bekende naamdragers

Lily Allen (1985) is een Brits popartiest die vooral bekend is van het nummer Smile. Haar schoolloopbaan verliep onstuimig: ze ging eerst naar 13 verschillende scholen om uiteindelijk naar een internaat te gaan.

Lilly Wellens (2009) is het eerste dochtertje van de bekende Belgische veldrijder Bart Wellens en zijn vrouw Lentel De Hertog. Bart Wellens had aangekondigd dat hij eender welke koers zou willen missen om de geboorte van hun kind te kunnen meemaken.

Afgeleide namen: Lilia, Lilith, Lilli, Lilly, Lily

Geboortekaartjes met de naam Lily

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lily. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lily of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lily kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lily of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Lily   21 Apr 2015
Prachtige naam voor onze kleindochter

Lily - 27.12.2011   30 Dec 2011
Een koninginnennaam

Lily   22 May 2009
Super mooie naam!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455