Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lilith

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Lilith: Lilith is een Hebreeuwse meisjesnaam met als betekenis "behorende tot de nacht". Volgens aan middeleeuwse legende was Lilith de naam van der eerste vrouw van Adam. Maar omdat ze weigerde hem te gehoorzamen veranderde ze in een duivel en trouwde hij met Eva.

Bekende naamdragers

Lilith (1964), pseudoniem van Henri√ętte Johanna Ignatia Maria van Gasteren, is een Nederlands kunstfotograaf en beeldend kunstenaar. Enkele thema's die in haar werk terugkomen zijn identiteit, vrouwen, genderbending, vrijheid en gelijkheid. Haar werk kwam regelmatig in opspraak en werd gecensureerd tijdens een expositie bij het Euregio-Haus in M√∂nchengladbach en een expositie in het conferentiecentrum Rolduc in Kerkrade.

Afgeleide namen: Lilitu

Geboortekaartjes met de naam Lilith

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lilith. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lilith of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lilith kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lilith of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455