Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lilian

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Lilian: De meisjesnaam Lilian heeft als betekenis "lelie". Als verkorting van Elisabeth betekent Lilian "God is mijn eed" of "God is mijn getuigenis".

Bekende naamdragers

Lilian Baels (1916-2002) was prinses van Belgi├ź en tweede echtgenote van de Belgische koning Leopold III. Waarschijnlijk werd Lilian ge├»ntroduceerde aan Leopold door de koningin-moeder Elizabeth, maar aan haar ouders werd verteld dat ze zich met Leopolds kinderen zou bezighouden. In 1941 trouwde Leopold en Lilian maar haar eventuele kinderen konden geen aanspraak op de troon maken. Als prinses was Lilian nooit echt geliefd bij het Belgische volk.

Afgeleide namen: Lila, Lili, Lilia, Lilian, Liliana, Liliane, Liliane, Lilli, Lillia, Lilianna, Lilliana, Lilliane, Lillianna, Lillianne, Lillie, Lilly, Lily

Geboortekaartjes met de naam Lilian

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lilian. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lilian of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lilian kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lilian of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Nina    23 Mar 2011
lilian betekent ook de licht van de maan


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455