Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lila

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Lila: Lila is een Arabisch woord met als betekenis "nacht". Als verkorting van Delilah betekent Lila "de verleidelijke" of "de hopeloos verliefde".

Bekende naamdragers

Lila Lee (1901-1973) was een Amerikaans actrice. In 1918 kreeg Lila een contract bij Paramount Pictures kreeg. In 1922 was ze te zien in de romantische film Blood and Sand. In 1923 trouwde Lila met de acteur James Kirkwood.

Afgeleide namen: Dalila, Delia, Delayla, Delila, Delihiah, Dilay, Layla, Leila, Lila, Lilae, Lilah

Geboortekaartjes met de naam Lila

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lila. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lila of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lila kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lila of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

lila   13 Sep 2011
wij hebben onze dochters, een identieke tweeling, de namen Lila en Mina gegeven. onze omgeving heeft hier super positief op gereageert en iedereen die ze hoort vindt ze heel mooi en vooral origineel, niets dan positief dus

Lilla   11 Sep 2011
Mijn kat heet Lilla en ik vind het een SUPER MOOIE NAAM!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455