Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lieve

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Lieve: Lieve heeft als betekenis "lieve persoon". Als verkorting van Godelieve betekent Lieve "door God geliefd".

Bekende naamdragers

Lieve Joris (1953) is een Belgische schrijfster van reisverhalen. Na haar studies begon Lieve te werken bij de Haagse Post, NRC en het maandblad Avenue. In 1986 debuteerde ze met haar eerste boek De Golf. Lieve reist vaak en logeert veelal bij mensen thuis. In 2007 werd ze door de krant Libération een van de beste journalisten ter wereld genoemd. Lieve won verschillende prijzen, waaronder De Henriette Roland Holst-prijs voor De melancholieke revolutie, De Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap en De Prix Astrolabe voor Mali blues.

Afgeleide namen: Liefde, Lieveke, Lieven, Levien, Levinus, Livinus, Vien

Geboortekaartjes met de naam Lieve

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lieve. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lieve of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lieve kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lieve of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Lieve   07 Jun 2013
Super coole naam

Lieve   26 Nov 2012
Mooie naam!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455