Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Liese

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Liese: De meisjesnaam Liese is afgeleid van de Hebreeuwse naam Eliseba dat "God is mijn getuigenis" of "God is mijn eed" betekent.

Bekende naamdragers

Liese Prokop (1941-2006) was een Oostenrijkse atlete en politica. Liese Propok won de zilveren medaille voor vijfkamp tijdens de Olympische Zomerspelen van Mexico-stad in 1968 en een jaar later won ze het Europees Kampioenschap vijfkamp in Athene. Later begon ze aan politiek te doen en in 2004 werd ze minister van Binnenlandse Zaken voor de Oostenrijkse Volkspartij.

Afgeleide namen: Elisabeth, Elisa, Elise, Lisa, Lies, Liesa, Liese, Liesje, Lieske, Liesbeth, Liesette

Geboortekaartjes met de naam Liese

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Liese. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Liese of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Liese kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Liese of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455