Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Liesbeth

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Liesbeth: De meisjesnaam Liesbeth is afgeleid van Elisabeth en heeft als betekenis "God is mijn eed" of "God is mijn getuigenis".

Bekende naamdragers

Liesbeth List (1941) is een Nederlandse chansonnière en actrice. In 1962 trad Liesbeth in een televisieshow van Rob de Nijs. Le leerde Ramses Shaffy kennen, met wie ze jarenlang muzikaal zou optrekken. Samen maakte ze het duet Pastorale met Ramses Shaffy dat een grote hit werd. In 2005 is Liesbeth benoemd tot Ridder in het Legioen van Eer, een hoge Franse onderscheiding voor buitenlanders als erkenning van buitengewone verdiensten voor de Franse natie.

Liesbeth Kamerling (1975) is een Nederlands actrice., die te zien is als Daantje Mus in Goede Tijden, Slechte Tijden en in films zoals Phileine Zegt Sorry, Science Fiction en Rhythm Of The Palms. Met haar vriend Frans Phalplatz heeft ze twee kinderen: Valentijn en Jack.

Afgeleide namen: Betje, Betsie, Bettie, Bettina, Betty, Elice, Elisa, Ella, Els, Elsa, Else, Elise, Eliso, Elsa, Elza, Lies, Liesbet, Liese, Liesje, Lieske, Lisa, Lisetta

Geboortekaartjes met de naam Liesbeth

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Liesbeth. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Liesbeth of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Liesbeth kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Liesbeth of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

dylan   02 Aug 2010
mijn vriendin noemt liesbeth maar ik noem ze sexbeth!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455