Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lex

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Lex: De jongensnaam Lex is een variant van Alexander, met als betekenis "beschermer".

Bekende naamdragers

Lex Goudsmit (1913-1999) was een Nederlands acteur, die in 1966 bij het grote publiek bekend werd door zijn rol van Tevje in de musical Anatevka, die hij wel1100 keer speelde in Nederland en in Londen. Lex speelde ook Koning Sopromus in de jeugdserie en was te zien in Sesamstraat als Lex.

Lex Braamhorst (1928-2002) was een Nederlands presentator.die 37 jaar lang werkzaam voor de AVRO. Lex is vooral bekend van het spelletje Hersengymnastiek.

Afgeleide namen: Alex, Alexa, Alexander, Alexandra, Alexandrine, Iskander, Sandar, Sandor, Sander, Sandor, Xander, Zandra

Geboortekaartjes met de naam Lex

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lex. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lex of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lex kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lex of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455