Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Leonardo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Leonardo: De jongensnaam Leonardo is afgeleid van de Germaanse naam Leonhard en heeft als betekenis "de sterke leeuw".

Bekende naamdragers

Leonardo da Vinci (145-1519) was een beroemde Italiaanse wetenschapper en kunstenaar. Leonardo wordt beschouw als het schoolvoorbeeld van het renaissance-ideaal van de homo universalis en als genie. Leonardo was linkshandig en schreef in spiegelschrift. De beroemdste schilderijen van Leonardo zijn de Mona Lisa en de muurschildering Het Laatste Avondmaal. Hij deed empirisch onderzoek en prpbeerde een verschijnsel te doorgronden door het zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven en te tekenen. Zijn boeken bevatten tekeningen van verschillende nieuwe machines, zoals een helikopter, machinegeweren, een bepantserde tank en een onderzeeboot.

Afgeleide namen: Leonhard, Leendert, Leen, Lenard, Lennard, Lannart, Lennaert, Lennert, Leonardus, Leonard, Leonardo, Lennerd, Len, Lenn, Lena, Leni

Geboortekaartjes met de naam Leonardo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Leonardo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Leonardo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Leonardo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Leonardo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455