Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Leona

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Leona: De meisjesnaam Leonie is afgeleid van Leo en betekent "leeuw".

Bekende naamdragers

Leona Lewis (1985) is een Engelse zangeres die bekend werd door het derde seizoen van de The X Factor te winnen. Haar debuutsingle, A Moment Like This, werd meteen een enorm succes. Haar single Bleeding Love uit haar eerste album werd nummer 1 in de Britse hitlijst.

Leona Detiège (1942) is een Belgisch politica voor de socialistische party SP. Van 1988 tot 1992 was Leona staatssecretaris voor pensioenen. Daarna werd ze Vlaams minister van tewerkstelling en sociale aangelegenheden. In 1995 werd Leona burgemeester van Antwerpen, maar in 2003 moest ze aftreden wegens de visa-crisis in Antwerpen, een zaak waarbij politici en stadspersoneel frauduleuze kostenaangiften deden met hun visakaart.

Afgeleide namen: Léonie, Leo, Léon, Leone, Leonie, Léonie, Leonne, Leonora, Leonore, Lena, Leontine, Leontien, Leontina

Geboortekaartjes met de naam Leona

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Leona. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Leona of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Leona kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Leona of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455