Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lennart

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Lennart: De jongensnaam Lennart is afgeleid van de Germaanse naam Leonhard en heeft als betekenis "de sterke leeuw".

Bekende naamdragers

Lennart Bernadotte (1909-2004) was Prins van Zweden, die vooral bekend werd door zijn eiland Mainau, dat jaarlijks miljoenen bezoekers aantrekt. Lennart was het enige kind van prins Willem van Zweden en grootvorstin Maria Paulowna van Rusland. In 1932 kreeg Lennart het eiland Mainau van zijn vader en zou er meer dan een halve eeuw op wonen. In datzelfde jaar trouwde hij met Karin Nissvandt, maa omdat hij voor dit huwelijk geen toestemming aan de regering gevraagd had gevraagd, verloor hij en zijn afstammelingen hun rechten op de Zweedse troon. Ze kregen samen 4 kinderen maar in1971 werd hun huwelijk ontbonden. Twee jaar later trouwde Lennart met zijn 28-jarige assistente Sonja Haunz, met wie hij vijf kinderen kreeg: Bettina, Björn, Catherina, Christiaan en Diana.

Afgeleide namen: Leonhard, Leendert, Leen, Lenard, Lennard, Lannart, Lennaert, Lennert, Leonardus, Leonard, Leonardo, Lennerd, Len, Lenn, Lena, Leni

Geboortekaartjes met de naam Lennart

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lennart. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lennart of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lennart kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lennart of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Liesbeth   24 Mar 2012
Lennart is mn broertje van 9,5 jaar. Soms is hy hatelk ma soms ook tof. Grtjs Liesbeth Laurens Lucas en Lennart

Lennart   04 Jul 2011
Wat een mooie naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455