Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Leni

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Leni: Leni kan een verkorting zijn van Helena, Magdalena of Leonhard, met als respectievelijke betekenissen "de schitterende", "vrouw uit Magdala" of "zo sterk als een leeuw".

Bekende naamdragers

Leni Saris (1915-1999) was een Nederlandse schrijfster die meer dan honderd meisjesboeken schreef. Oorspronkelijk werkte ze als secretaresse en schreef ze in haar vrije tijd maar vanaf 1971 begon ze voltijds te schrijven. Haar boeken handelen over een liefdevolle wereld maar zonder seks en net zoals bij sprookjes hadden haar verhalen een gelukkig einde.

Afgeleide namen: Elena, Ellen, Hella, Helene, Heleen, Leen, Leentje, Lena, Lene, Lenia, Lenie, Lenja, Lenne, Lenny

Geboortekaartjes met de naam Leni

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Leni of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje leniReacties

Reacties in verband met de voornaam Leni kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Leni of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Cindy   06 Mar 2011
Onze dochter is 13 jaar en heet Lainie. Deze naam is Amerikaans en is afgeleid van de naam Helena. We vonden dit een mooie naam, maar helaas wordt hij niet altijd juist uitgesproken. De betekenis "zo sterk als een leeuw" klopt helemaal. En binnenkort zal ze "schitteren" op het podium in een musical Ze is misschien niet altijd de makkelijkste thuis, maar ik ben blij met mijn meiske.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455