Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lene

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Lene: Lene is afgeleid van Helena, dat "fakkel" of "de stralende".

Bekende naamdragers

Lene Marlin (1980) is een Noors zangeres. In 1998 scoorde ze een enorme hit met haar eerste single Unforgivable Sinner, dat ook in Frankrijk een nummer één werd. Lene ontving won met haar debutalbum getiteld Playing My Game verschillende categorieën een Noorse Spellemannspris, waaronder Beste Liedje en Beste Artiest. Haar tweede album, Another Day, werd ook een succes, maar iets minder dan haar debuutalbum. Lene schrijft ook voor andere artiesten, zoals Rihanna.

Lene Lovich (1949) is een Amerikaanse zangeres en saxofoniste uit de postpunk en new wave. Na haar studies ging Lene werken als actrice, danseres en straatmuzikante. In 1978 bracht ze eerste single uit, I Think We're Alone Now en een jaar later scoorde ze haar grootste hit met Lucky Numbe. In 1980 speelde ze in de cultfilm Cha-Cha, samen met Nina Hagen en Herman Brood.

Afgeleide namen: Elena, Ellen, Leen, Lena, Leentje, Hella, Helena, Helene, Heleen

Geboortekaartjes met de naam Lene

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lene. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lene of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lene kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lene of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Lene   05 Oct 2013
Leuk dat er nog andere lenes bestaan

Lene   04 Jun 2012
Leuk dat er meer mensen zijn die Lene heten

Paul , Jessica (en Evi)   28 Oct 2010
Geheime vooraankondiging: Onze tweede dochter gaat Lene heten Ik zie dat de naam Lene lekker origineel is. Geplaatst op 28-10-2010, geboorte rond 14-07-2011.

lene   24 Jul 2010
ik vind mijn naam mooi er bestaat voor mij geen anderen naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455