Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Leendert

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Leendert: De jongensnaam Leendert is afgeleid van de Germaanse naam Leonhard, met als betekenis "sterke leeuw".

Bekende naamdragers

Leendert Ginjaar (1982-2003) was een Nederlands politicus die in 1977 minister van Volksgezondheid en Milieuhygiëne werd. Leendert realiseerde verschillende milieuwetten, waaronder de Wet Algemene Bepalingen Milieuhygiëne en de Wet Geluidhinder. Samen met minister Job de Ruiter diende Leendert een wetsvoorstel in om abortus te legaliseren.

Afgeleide namen: Leonhard, Leen, Lenard, Lennard, Lannart, Lennaert, Lennert, Leonardus, Leonard, Leonardo, Lennerd, Len, Lenn, Lena, Leni

Geboortekaartjes met de naam Leendert

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Leendert. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Leendert of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Leendert kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Leendert of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455