Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Leen

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Leen: Leen is een verkorting van Leonard, met als betekenis "zo sterk als een leeuw", of van Helena, met als betekenis "de stralende".

Bekende naamdragers

Leen Jongewaard (1927-1996) was een Nederlands acteur en zanger die vooral bekend is van zijn rollen in de televisieseries Ja Zuster, Nee Zuster, 't Schaep met de 5 Pooten en Citroentje met Suiker. Hij vertolkte ook enkele bekende liedjes, zoals In Een Rijtuigje en Op Een Mooie Pinksterdag. Leen won enkele prijzen, waaronder de Gouden Televizier-ring (1967), de Johan Kaart Prijs (1979) en de Albert van Dalsumring (1981).

Leen Demaré (1962) is een Vlaamse radiopresentratice.In 1985 begon Leen waar debuut bij Radio 1, waar ze Voor De Dag en Van Kattekwaad Tot Erger presenteerde. In 1992 werd ze boogbeeld van de nieuwe zender Radio Donna. In 2006 stapte Leen over naar 4FM. Ze was ook jarenlang een vast panellid van het bekende Swingpaleis.

Afgeleide namen: Leonard

Geboortekaartjes met de naam Leen

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Leen. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Leen of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Leen kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Leen of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Tilly   23 Nov 2014
Wij zijn de trotse grootouders van onze Leen ons Leentje zo mooi!!!! Stralend!!!! Een ster is geboren!!

leen   04 Jul 2012
leen is de mooiste naam ooit . en alle mense die leen noemen zijn ellemaal top !! xxx

Leen   18 Feb 2012
het is top der dan top wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwooooooooooooooooooooooooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww jijjekejij

fien    17 Dec 2011
mijn moeki noemt zo en dat is mega tof


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455