Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lee

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Lee: Lee is een oude Engelse naam, met als betekenis "weiland". Lee kan ook een vrouwelijke variant zijn van Leo, met als betekenis "leeuw".

Bekende naamdragers

Lee Ho-suk (1986) is een Zuid-Koreaans shorttracker, die tijdens de Olympische Winterspelen van Turijn 2 zilveren medailles won op de 1000 en de 1500 meter en een gouden medaille met zijn Zuid-Koreaanse op de 5000m relay.

Lee Philips (1927-1999) was een Amerikaans acteur en filmregisseur. Hij werd in 1957 bekend met zijn rol inPeyton Place. Later regisseerde televisieseries en televisiefilms, waaronder de televisiebewerking van Peyton Place.

Afgeleide namen: Lea, Leigh, Leo, Leon, Léon

Geboortekaartjes met de naam Lee

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lee. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lee of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lee kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lee of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455