Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Leander

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Leander: Leander is een variant van Leonhard, dat "sterke leeuw" betekent. Leander is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij zou verliefd zijn beweest op Hera, een knappe priesteres van Aphrodite, een zou dagelijks een zeelengte van 5 km gezwommen hebben om haar te bezoeken. Maar tijdens een stormachtige nacht doofde de fakkel die Hero altijd aanstak en verdronk Leander omdat hij de kust niet kon vinden.

Bekende naamdragers

Leander van Sevilla (534-601) was een katholieke aartsbisschop van Sevilla. Hij werd verbannen door de koning Leovigild maar kon zijn zonen Hermenegild en Reccared, de zonen van Leovigild, bekeren tot het christendom. Leander van Sevilla is nu patronn van Sevilla.

Leander Hanssen (1954) is een Vlaamse schrijver van jeugdboeken die bekend is door het Bajka-kwartet. Voor zijn eerste jeugdboek De Maanspeigel (2004) won hij de Lees 1 7-Prijs (de prijs van de Limburgse Kinderjury).

Afgeleide namen: Leonhard, Leendert, Leen, Lenard, Lannart, Lennaert, Leonardus, Leonard, Leonardo, Lennerd, Len, Lena, Leni, Lenn, Lennert

Geboortekaartjes met de naam Leander

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Leander of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje leanderReacties

Reacties in verband met de voornaam Leander kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Leander of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Joris   15 Jun 2014
Net op bezoek bij een pas geperste Leander. Knapperd hoor.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455