Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Leah

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Leah: Leah is een Hebreeuwse naam met als betekenis "antilope". Leah kan ook afgeleid zijn van Leendert, met als betekenis "sterke leeuw", of Leopold, met als betekenis "de dappere".

Bekende naamdragers

Leah Thys (1945) is een Vlaamse actrice, vooral bekend van haar rol als Marianne in Thuis. Leah doceert ook het Brusselse conservatorium.

Leah Remini (1970) is een Amerikaans actrice die vooral bekend is voor haar rol als Carrie Heffernan in The King of Queens. Ooit auditioneerde Leah voor de rol van Monica in Friends, maar kreeg de rol niet.

Afgeleide namen: Lea, Léa, Leah, Léah, Leanne, Leany, Leaya, Leonhard, Leendert, Leen, Lenard, Lannart, Lennaert, Leonardus, Leonard, Leonardo, Lennerd, Len, Lenn, Lena, Leni, Leo, Leopold, Lia

Geboortekaartjes met de naam Leah

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Leah. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Leah of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Leah kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Leah of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455