Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Laurien

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Laurien: De meisjesnaam Laurien is afgeleid van Laurentius met letterlijke betekenis "afkomstig van de stad Laurentium". Laurien kan ook afgeleid zijn van laurier met als betekenis "de gelauwerde".

Bekende naamdragers

Laurien Hoos (1983) is een Nederlandse atlete, die gespecialiseerd is in de meerkamp. In 2005 won Laurien Hoos een gouden medaille op de zevenkamp tijdens de Europese kampioenschappen voor atleten onder 23 jaar. In 2008 nam ze deel aan de Olympische Spelen in Peking, waar ze te kampen kreeg met een knieblessure.

Laurien Van den Broeck (1988) is een Vlaamse actrice. Ze speelde in films zoals Mariken, Moonlight, De Zaak Alsheimer. Laurien ontving een Young Actor's Award voor haar hoofdrol in de film Moonlight op het International Film Festival in Fort Lauderdale. Voor deze rol werd ze ook genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Actrice op het Nederlands Film Festival. Daarnaast speelde ze in televisieseries zoals Sara en Witse.

Afgeleide namen: Laura, Lauralie, Laurane, Lauranne, Laure, Lauren, Laurence, Laurentien, Lauretta, Laurette, Laurianne, Laurie, Laurien, Laurine

Geboortekaartjes met de naam Laurien

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Laurien. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Laurien of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Laurien kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Laurien of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455