Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Laurens

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Laurens: Laurens is afgeleid van de Latijnse naam Laurentius dat "afkomstig van de stad Laurentum".

Bekende naamdragers

Laurens Praalder (1711-1793) was een Nederlands wiskundige, cartograaf en bouwmeester. Hij was grondlegger van de Cartesiaanse wiskunde. Hij vertelde aan zijn leerlingen dat hij niet gelovig was, iets waarvoor hij in die tijd in zware problemen kon geraken. Zijn leerlingen hielde deze kennis geheim om het ontslag van Laurens te voorkomen. Hij was oprichter van het Privinciaal Utrechts Genootschap van Kunsten en Wetenschap.

Laurens Looije (1973) is een Nederlands polsstokhoogspringer. Hij is dertienvoudig Nederlands kampioen polsstokspringen. In 1992 werd hij wereldkampioen bij de junioren. In 2001 won hij de Universiade in Peking met een sprong van 5,60m.

Afgeleide namen: Larry, Lars, Laurense, Laurenske, Laurent, Laurentius, Lauris, Lauwrence, Lourens, Lorent, Rens, Rensje, Renske

Geboortekaartjes met de naam Laurens

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Laurens. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Laurens of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Laurens kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Laurens of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Liesbeth   24 Mar 2012
Laurens is myn broer van 15 soms is hy leeuk ma soms ook hatelyk. Grtjs Liesbeth Lucas Lennart en Laurens

Laurens   02 Jul 2011
Onze zoon noemt ook Laurens. Wij noemen hem petit Laurent want als we Laurens zeggen,weet hij dat hij een klus moet opknappen!

Laurens 03.04.2011   04 Apr 2011
Wij zijn de gelukkige oma en opa geworden van een prachtige kleinzoon genaamd:Laurens

laurens   11 Dec 2010
laurens is de coolste naam ooit

Laurens   14 Nov 2010
Ik heet Laurens en ik ben KEI fier op m'n naam

Laurens   04 Nov 2010
beste naam die je kunt hebben en zet er in jullie site er ook maar bij dat het de beste naam is

Laurens   15 Feb 2010
Oorsprong is Latijn, niet LatijnS , verder is een Laurentius niet alleen iemand uit Laurentum, een Laurentius kan ook iemand zijn die met de lauwerkrans bekroond is! Misschien kunnen jullie dat er nog bij zetten. Een Laurentius heeft bijvoorbeeld een veldslag gewonnen (vijand verslagen) of in latere tijd bijvoorbeeld een academische studie voltooid.

Laurens   21 Jul 2009
Mooiste naam die er is!

Floreeee   30 Jan 2009
een jongen uit mijn klas heet laurens

Sietske   13 Jul 2008
Mijn zoontje van zeven heet Laurens en we zijn nog steeds gelukkig met die keuze, en, nog belangrijker, hijzelf ook. Het is een niet-veel voorkomende naam die wel makkelijk te onthouden is en al helemaal niet gespeld hoeft te worden, plus; lekker internationaal.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455