Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Laurence

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Laurence: Laurence is afgeleid van het Latijnse Laurentius dat letterlijk "inwoner van Laurentum" betekent. Laurence kan ook "gelauwerde" betekenen.

Bekende naamdragers

Laurence Olivier (1907-1989) was een Engelse acteur en toneelregisseur, die wordt beschouwd als een van de beste acteur van de twintigste eeuw. Reed op zijn negende speelde Laurence Brutus in Julius Caesar. In 1930 maakte hij zijn grote doorbraak met Private Lives. In 1939 ging Laurence naar Hollywood, waar hij Heathcliff speelde in Wuthering Heights. Voor deze rol kreeg Laurence zijn eerste Oscarnominatie, voor Beste Acteur. In 1947 maakte hij als eerste en film over Hamlet en ontving hiervoor verschillende Oscars. Andere belangrijke films waarin hij speelde zijn The Jazz Singer, The Entertainer, Othello, Sleuth en T he Boys from Brazil. Laurence ontving ook een Ere-Oscar voor zijn hele oeuvre.

Laurence Fishburne (1961) is een Amerikaans acteur. Op zijn twaalfde startte Laurence met acteren in het ABC programma One Life to Live. Als 16-jarige speelde hij de rol van Mr.Clean in Apocalypse Now. In 1991 ontving hij een Emmy Award voor de televisieserie Tribeca. In 1999 speelde hij de rol van Morpheus in de succesvolle film The Matrix. Vanaf 2008 speelt hij de rol van Dr. Raymond Langston in de populaire politieserie CSI.

Afgeleide namen: Lara, Lari, Lars, Laura, Lauren, Laurens, Laurent, Laurentius, Lora, Lawra, Lourens, Rens, Renske

Geboortekaartjes met de naam Laurence

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Laurence. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Laurence of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Laurence kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Laurence of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455