Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lauren

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Lauren: Lauren is afgeleid van het Latijnse Laurentius dat "inwoner van Laurentum" betekent. Lauren kan ook "gelauwerde" betekenen.

Bekende naamdragers

Lauren Bacall (1924) is een legendarische Joods-Amerikaanse actrice. Lauren Bacall is bekend voor haar speciale stem en humor. Ze is nicht van de Israƫlische politicus Shimon Peres. Enkele bekende films waarin ze acteerde zijn To Have and Have Not, How to Marry a Millionaire, Murder on the Orient Express en Diamonds.

Lauren Graham (1967) is een Amerikaanse actrice die bekend is voor haar rol als vriendin van Billy Bobo in de komedie Bad Santa en voor haar rol als Lorelai Gilmore in de televisieserie Gilmore Girls.

Afgeleide namen: Lara, Lari, Lars, Laura, Laurens, Laurent, Laurentius, Lora, Lawra, Lourens, Rens, Renske

Geboortekaartjes met de naam Lauren

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lauren. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lauren of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lauren kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lauren of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Annemarie   19 Aug 2011
Onze dochter heet ook Lauren en is op 18-09-2010 geboren. Wij vonden het een mooie, stoere, bijzondere en sterke naam!

Caroline   05 May 2011
Mijn dochter werd geboren op 15/09/2010 en ik gaf haar de naam 'Lauren' omdat het een unieke, maar toch niet al te speciale naam is die ook wel iets krachtigs en moois in zich heeft. Ik vond het fijn om te denken dat mijn dochter zou uitgroeien tot zo'n persoon!

Sabine   15 Mar 2009
Lauren is ook de naam van onze dochter. We vinden het een leuke stoere naam die niet veel voorkomt!

Lauren   27 Dec 2008
Mijn dochter heet Lauren, en het is een prachtige meid met een hele mooie naam.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455