Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lasse

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Fins

Betekenis Lasse: Lasse is een Fins jongensnaam afgeleid van Laurentius, met als betekenis "inwoner van Laurentum". Lasse kan ook "gelauwerde" betekenen.

Bekende naamdragers

Lasse Saetre (1974) is een voormalig Noors schaatser die gespecialiseerd was op de lange afstanden 5000 en 10.000 meter. Op de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City won Lass een bronzen medaille op de 10.000 meter. Een jaar later won hij bij de WK Afstanden in Berlijn opnieuw een bronzen medaille op de 10.000 meter.

Afgeleide namen: Las

Geboortekaartjes met de naam Lasse

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lasse. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lasse of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lasse kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lasse of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455