Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Larissa

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Larissa: Larissa is de naam van een Griekse stad en betekent letterlijk "versterking gebouwd op stenen". In de Griekse mythologie is de heldin Lara genoemd naar deze stad.

Bekende naamdragers

Larissa Latynina (1934) is een voormalig Oekraïense gymnaste die achttien medailles, waaronder veertien gouden, won op de Olympische Spelen. Larissa maakte haar internationaal debuut in 1954, toen ze goud op het WK in Rome. In 1956 won ze voor het eerst goud op de Olympische Spelen. In 1966 stopte ze met competitie en werd ze werd trainer van de nationale ploeg tot 1977.

Afgeleide namen: Lara, Larisa, Laryssa, Lissa, Lorissa

Geboortekaartjes met de naam Larissa

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Larissa. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Larissa of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Larissa kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Larissa of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Larissa   23 Oct 2015
Hallo ik heet Larissa en ben inmiddels bijna 50 . Ik was de eerste Larissa in Nederland. Vroeger mochten er in NL alleen bestaande namen bij de burgelijke stand worden aangegeven. Deze naam kwam niet hierin niet voor. Gelukkig had mijn vader een vriend bij de burgelijke stand werken die een uitzondering voor mij heeft gemaakt. Dit geeft mijn naam wel een heel persoonlijk tintje. Leuk detail, mijn moeder was zwanger en ging naar de film dokter Zivago in deze film was een Larissa. Ben er trots op de eerste in NL te zijn met deze naam!

Larissa   12 Nov 2014
Ben inmiddels de 40 gepasseerd en in mijn jeugd was dit een weinig voorkomende naam. Toch ben ik nooit heel erg blij geweest met mijn naam, makkelijk af te korten en alleen onbekenden spreken hem volledig uit. De afgeleide naam Lara had ikzelf leuker gevonden.

larisa   12 Feb 2014
ik heet larisa en bijna iedereen schrijft larisa met twee s'en

Larissa   14 Dec 2012
Heet zelf zo, en ben dr proud op . Ik dacht zelf dat het 'n Braziliaanse naam was, want ik ben het zelf maar blijkbaar dus niet. Peaaaaaceee ouuutt. Btw, het is een originele naam en erg mooii.

larissa   13 Dec 2012
vind hem leuk en het betekent ookwel met laurier gekransde

Larissa   27 Aug 2012
Een leuke naam maar wist wel niet dat zoveel mensen die naam ook hebben

larissa mertens   27 Jun 2012
larissa het 2 betekennissen citadel versterking gebouwd op stenen

larissa   03 Oct 2010
hij wat zijt gij een sukkel er is niks commentaar; met mijn naam ne


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455