Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lara

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Lara: Lara is waarschijnlijk een verkorting van Laura, dat afgeleid is van Laurentius en "inwoner van Laurentum" betekent. Andere bekenissen voor Lara zijn "licht" en "gelauwerd".

Bekende naamdragers

Lara Fabian (1970) is een Belgische zangeres. Toen ze zestien jaar was won Lara de wedstrijd Le Tremplin de Bruxelles, waardoor ze haar eerste singel kon opnemen. Lara werd pas bekend nadat ze in 1988 de vierde plaats behaalde op het Eurovisiesongfestival. Daarna verhuisde ze naar Canade waar ze veel succes had. In 2006 nam Lara Fabian deel aan de Night of the Proms.

Lara Mol (1989) is een Nederlandse zangeres die in 2008 een hit scoorde met het liedje That's It Baby, dat ook gebruikt werd in het reclamespotje van informatienummer 1850.

Afgeleide namen: Lari, Lars, Laura, Laurens, Laurent, Laurentius, Lora, Lawra, Lourens, Rens, Renske

Geboortekaartjes met de naam Lara

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lara. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lara of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lara kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lara of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Lara    18 Mar 2017
Ik heb ergens gelezen dat Lara`s 11% hoger opgeleid zijn dat anderen Ik zit zelf op VWO.

J   21 Apr 2012
ONS 1E KLEINKIND HEET "" LARA""

.   17 Mar 2012
ik heet niet Lara

Lara Cardinaels   16 Feb 2010
Geboren op 09-10-1998 en ben blij met de naam Lara. Mijn zus heet Caro en vind ik ook een leuke mooie naam.

Lara   11 Oct 2009
Ik ben Lara haarzelve! This een berecoole naam.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455