Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lander

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Lander: De jongensnaam Lander is waarschijnlijk afgeleid van Andreas, met als betekenis "dapper" of "mannelijk". In Engeland komt deze naam ook voor en heeft daar als betekenis "landeigenaar".

Afgeleide namen: Andrea, André, Landers, Landis, Landor, Landry

Geboortekaartjes met de naam Lander

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lander. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lander of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lander kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lander of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

jorritxlz   02 Nov 2013
lander grapig HAHAHAHA

charlotte   31 Dec 2012
vet

birgitte   13 Oct 2009
onze zoon noemt lander en hij heeft de betekenis niet gestolen. na 2 weekjes in ziekenhuis en daar is gebleken dat hij een sterke man is, onze leeuwman...

lynn   25 Sep 2009
mijn allerliefste schat noemt lander.Nu ik de betekenis van zijn naam heb gezien vind ik persoonlijk wel dat de naam heel goed bij hem past.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455