Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Léonie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Leonie: Leonie is afgeleid van Leo (leon) en betekent "leeuw".

Bekende naamdragers

Leonie Ter Braak (1980) is een Nederlands model, actrice en televisiepresentatrice. Leonie presenteert de televisieprogramma's Prikkels, waarin ze op zoek gaat naar prikkelende locaties, en Vet Plat dat een woordenspel is. In de televisieserie Van Jonge Leu en Oale Groond speelt ze de rol van Eva.

Leonie Gebbink (1970) is een Nederlanse televisiepresentatrice die vooral bekend werd door haar rol als terminaal zieke Lisa in de televisieshow De Grote Donorshow (2007). In deze show zou Lisa haar nier afstaan aan één van de 25 onbekende nierpatiënten. Deze show lokte op voorhand heel nationale en internationale afschuw op en leidde zelfs tot Kamervragen. Uiteindelijk bleek dat de hele show opgezet spel was. Leonie was geen donor maar de show bracht de problematiek rond het te kort aan nierdonoren in de actualiteit.

Afgeleide namen: Léonie, Leo, Léon, Lena, Leontine, Leontien, Leontina

Geboortekaartjes met de naam Leonie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Leonie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Leonie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Leonie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Leonie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455