Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Léo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Leo: Leo is een Latijns woord, met als betekenis "leeuw". Leo kan ook een verkorting zijn van de Germaanse naam Leonhard, met als betekenis "zo sterk als een leeuw".

Bekende naamdragers

Paus Leo de Grote (400-461) was de 45ste paus van de rooms-katholieke Kerk. Paus Leo stopte de invasie van Attila de Hun en leidde de centralisatie van de Kerk. Paus Leo wordt in de kunst afgebeeld met een draak. Hij is patroonheilige van de zangers, muzikanten en organisten.

Leo Tindemans (1922) is een Belgisch politicus van de CVP en Minister van Staat. Leo was eerste minister van 1974 tot 1978. In 1968 werd Leo minister van Communautaire Betrekkingen lag hij aan de basis van de oprichting van gemeenschappen en gewesten. Hij lag ook mee aan de basis van van het Egmontpact, een akkoord over een staatshervorming. In 1988 verliet Leo de nationale politiek en koos hij voor het Europese parlement.

Afgeleide namen: Lennerd, Len, Lenn, Lena, Leni, Leo, Léon, Leona, Leonardus, Leonard, Leonardo, Leontien, Leontine, Leontientje, Leontina

Geboortekaartjes met de naam Leo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Leo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Leo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Leo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Leo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Leo   20 Nov 2011
Natuurlijk wordt je dikwijls geroepen als Leo, zoals in de reclame van het gelijknamige koekje. Voor de rest vind ik het een stoere naam.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455