Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Léa

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Lea: Lea is Hebreeuws voor "antilope". Maar Lea kan ook afgeleid zijn van andere namen zoals Leendert, met als betekenis "sterke leeuw", of Leopold, met als betekenis "de dappere".

Bekende naamdragers

Lea is een vrouwen van Jakob uit de bijbel. Lea wordt door de Joden beschouwd als een stammoeder.

Lea Thompson (1961) is een Amerikaans actrice. Sinds 2005 speelt Lea de hoofdrol in verschillende Jane Doe films. Zo vertolkte ze in 2008 de rol van Davis in Jane Doe: Eye of the Beholder.

Lea Couzin (1934) is een Vlaamse actrice die vooral bekend als Tante Merlina van het detectivebureau Merlina in de jeugdserie Merlina. Daarnaast speelde Lea gastrollen in verschillende televisieseries, waaronder De Collega's, Windkracht 10, Wittekerke en Aspe. In 2009 speelt ze een hoofdrol in de film Meisjes. Lea is ook actief als zangeres.

Afgeleide namen: Léa, Leah, Leonhard, Leendert, Leen, Lenard, Lannart, Lennaert, Leonardus, Leonard, Leonardo, Lennerd, Len, Lenn, Lena, Leni, Leo, Leopold, Lia

Geboortekaartjes met de naam Lea

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lea. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lea of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lea kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lea of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Leaa    02 Apr 2013
Leuke betekeniss

lea   02 Apr 2013
Ik hou van mezelf , hallo mijn naam is fantastisch gr Lea


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455