Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kyra

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Kyra: De meisjesnaam Kyra is van Griekse oorsprong en betekent "dame". Mogelijk is Kyra afgeleid van Kiara en zou dan "helder" of "glanzend" betekenen.

Bekende naamdragers

Kyra Sedgwick (1965) is een Amerikaanse actrice. Kyra debuteerde in op zestienjarige leeftijd in de soapserie Another World. In 1985 kreeg ze haar filmrol in War and Love, maar ze brak pas 4 jaar later internationaal door met haar rol in de film Born on the Fourth of July. Kyra won voor haar hoofdrol in de televisieserie The Closer een Golden Globe en twee Satellite Awards. Kyra huwde in 1988 met Kevin Bacon, met wie ze twee kinderen heeft: Travis en Sosie Ruth.

Afgeleide namen: Kaira, Keera, Keira, Kira, Kyrah, Kyreena, Kyrha, Kyria, Kyrian, Kyrie, Kyrra

Geboortekaartjes met de naam Kyra

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kyra. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kyra of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kyra kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kyra of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455