Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kristel

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Kristel: Kristen is afgeleid van het Griekse christos dat "gezalfde" betekent.

Bekende naamdragers

Kristel Verbeke (1975) is één van de drie zangeressen van de Vlaamse meidengroep K3. Kristel zong in het achtergrondkoortje van Niels William, die haar later de ontdekte en manager werd van K3. Kristel is in 2003 getrouwd met X-sessionlid Gene Thomas. In 2009 nam Kristel samen met Thomas en hun dochter Nanou het lied Kom Op Tegen Kanker op.

Kristel van Eijk (1982) is een Nederlands actrice en presentatrice. Kristel speelde gastrollen in de televisieseries Goede Tijden, Slechte Tijden, Westenwind, Rozengeur & Wodka Lime, Costa! en Blauw Blauw. Vanaf 2002 presenteerde Kristel samen met Co Rowold het jongerenprogramma Kink TV. Sinds 2 oktober 2006 werd ze DJ bij de radiozender SLAM!FM.

Afgeleide namen: Chris, Christiaan, Cristian, Cristiana, Christine, Kris, Krisje, Kristel, Kristiaan, Kristien, Kristina, Kristy, Krystyna

Geboortekaartjes met de naam Kristel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kristel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kristel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kristel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kristel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455